Bel ons 0515 - 414418

Domotica

Domotica is de integratie van technologie en diensten binnen de woning, met het doel betere kwaliteit van wonen van de bewoner te bevorderen door middel van meer veiligheid, comfort, communicatie en technisch beheer.
Het aanbrengen van domotica staat vaak niet op zichzelf, maar maakt onderdeel uit van een complex proces. Er is dan ook niet slechts één partij die verantwoordelijk is voor het aanbrengen van infrastructuur.

Architecten, woningcorporaties, projectontwikkelaars, bouwers, installateurs, zorgverleners, dienstenleveranciers, productleveranciers, adviesbureaus, gemeenten, verzekeraars, normeringinstituten en de eindconsument, al deze partijen hebben een eigen visie over de eisen die aan domotica gesteld worden.

Enkele (willekeurige) voorbeelden van domotica-toepassingen:

‘Plasroute naar de badkamer/ toilet’. Met nachtverlichting kunt u goed zien waar u loopt als u ‘s nachts het bed uitmoet. Sensoren ‘zien’ dat u door de kamer/gang loopt en zorgen ervoor dat u voldoende licht hebt om te zien waar u loopt. Het licht is niet fel genoeg om uw partner wakker te maken!

Ook kunt u middels een geprogrammeerd systeem uw huis een bewoonde indruk geven als u op reis bent. Op van tevoren geprogrammeerde tijden gaan er in verschillende vertrekken de lampen aan en/of de gordijnen dicht of open. Een goed uitgekiend lichtprogramma kan zelfs bepaalde scenario’s in uw huis simuleren. Zodat het bijvoorbeeld lijkt alsof u op een bepaald moment van de woonkamer via de badkamer naar de slaapkamer loopt.

Woning in de nachtstand. Indien de bewoner wil gaan slapen kan de woning met een draaischakelaar in de nachtstand gezet worden. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de elektrische kookplaat uitgeschakeld, gaat de inactiviteitsmeting uit en wordt het inbraak-alarm-systeem ingeschakeld. Het omgekeerde gebeurt indien de schakelaar naar de dagstand wordt gedraaid.

De drukke tweeverdieners zullen graag gebruikmaken van telewerken. Overdag kunnen zij de boodschappen laten bezorgen via de Home Delivery Box. Het gezin met opgroeiende kinderen zal het computernetwerk goed gebruiken, voor een permanente toegang tot Internet, het opdoen van inspiratie voor het koken, het communiceren via de pc in de keuken, het spelen van computergames met en tegen elkaar… Legio aan mogelijkheden!

( bron smart homes )

Is uw intresse gewekt en wilt u weten wat de mogelijkheden in uw woning of bedrijfspand zijn? Laat het ons weten via ons contactformulier.

Bel 0515 - 41 44 18 of kom langs voor een afspraak